Bahan-bahannya.
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
30 gm udang
200 gm sengkuang di hiris. * saya sagat ajer guna mini wonder.
100 gm lobak merak
sedikit daun bawang
garam secukup rasa
sedikit sos tiram
Kulit popia secukupnya.
Cara-caranya.
1. Tumiskan bawang merah, bawang putih. Masukan udang dan tumis sehingga udang masak.
2. masukkan sengkuang, labak merah. Perisakan dengan garam dan sos tiram.
3. Akhir sekali masukan daun bawang yg sudah dihiris.
4. Sejukkan inti popia.
5. Ambil kulit popia sehelai demi sehelai. Isikan inti sayuran dan bolehlah digulung. Buat
sehingga habis.
6. Panaskan minyak dan bolehlah digoreng popia tersebut.
7. Setelah masak angkat dan toskan. Bolehlah di hidangkan bersama sos cili.
1. Tumiskan bawang merah, bawang putih. Masukan udang dan tumis sehingga udang masak.
2. masukkan sengkuang, labak merah. Perisakan dengan garam dan sos tiram.
3. Akhir sekali masukan daun bawang yg sudah dihiris.
4. Sejukkan inti popia.
5. Ambil kulit popia sehelai demi sehelai. Isikan inti sayuran dan bolehlah digulung. Buat
sehingga habis.
6. Panaskan minyak dan bolehlah digoreng popia tersebut.
7. Setelah masak angkat dan toskan. Bolehlah di hidangkan bersama sos cili.
No comments:
Post a Comment